english

Vilan van de Loo

Vilan van de Loo

Vilan van de Loo, auteur van de biografie

"In de zomer van 1993 realiseerde ik me hoe belangrijk mevrouw Kloppenburg was geweest in Nederlands-Indië. Ik hoorde toen van veel oudere Indische mensen, dat rond 1915 'iedereen' in Indië haar boek over geneeskrachtige kruiden bezat. Toch wist bijna niemand me iets over mevrouw Kloppenburg zelf te vertellen. Evenmin was zij te vinden in de archieven en de naslagwerken die ik doorzocht. Eens beroemd en nu bijna vergeten? Dat mocht niet gebeuren, besloot ik."
"Met dat besluit begon mijn onderzoek naar haar leven en werk. Nu ik meer over haar weet, is mijn belangstelling sterk gegroeid. De biografie die ik over haar schreef, is een begin geweest."

"Mijn fascinatie betreft levenslijnen, biografieën. Enkele voorbeelden. Van De Algemeen Nederlandse Vrouwenvereniging 'Tesselschade-Arbeid Adelt' schreef ik de biografie Toekomst door traditie. 125 jaar Tesselschade-Arbeid Adelt (1996). Voor de jubileumbundel Rebels binnen de regels. Het vrouwendispuut Arktos, 1927-1997 (1997), handelend over een dispuut van het Amsterdamse corps, leverde ik het inleidend essay.

Momenteel werk ik als freelance journalist en tekstschrijver via mijn bedrijf Mevrouw Vijf Producties." 

Vilan van de Loo
(vilan@xs4all.nl)
[Copyright © 1999/2009]       laatste update: 12.07.2009    [sitemap]
Damescompartiment Online

nieuwNieuws!

boekcassette auteur wie was zij? haar boeken foto-album voorpublicatie bij Xotus u weet iest? aanbevolen home

naar het Damescompartiment!